Borink

life is short, a luv story was wrong, wanna do u to hate me. but i can't, everything was wrong, all is my fault. it nothing left, juz let it be. borink . all about me is here .

My Luvly Famly


xkn nk view ja..??komen la sama

Monday, September 27, 2010

Jom Belajaq Menaip


hangpa menaip ( guna pc / laptop / netbook or typewriter) laju ka..? ak menaip mmg slow la.. taip pun guna 3 jari ja..huhu.. mula la ak terpikir gena nk menaip dgn menggunakan 10 jari ( tangan bukan kaki na ) .. mungkin ini adalah sedikit info yg berguna..saja ja ak nak syer.. sebab ak pn masih dlm proses pembelajaran/praktis..nk cita panjang pun x guna gak sebab ak bukannya pandai sgt nk bercerita ..


setelah ak 'google', ada 1 web ne ( TypeFaster Typing Tutor ) mmg bagus la tuk belajaq menaip.. sila klik sini untuk link ke web tu.. caranya mudah sj..memula kita kna donlod dlu software TypeFaster tersebut..sbbnya, ak berlatih @ praktis menaip guna software yg depa bagi tu la.. tau x nk donlod gena..? mudah sj geng.. p la buka web yg ak suh buka tu,( kan ak dah tulis klik sini,klik ja tang tu)..kat bawah skali dlm web tu ada tulis "Download TypeFaster-install.exe (1.81MB)..so,apalagi?klik ja tang tu tuk donlod software tersebut ( sj ja ak x link software tu tang ne..hehe)..dah donlod & install, buka la software tu..maka,terbukalah software tersebut seperti gambaq kat bawah ne..

untuk kedudukan jari lak, boleh la refer gambaq keyboard kat atas atau gambaq jari kat bawah ne..cnthnya jari kiri pada huruf "A" "S" "D" "F" manakala jari kanan lak pada "J" "K" "L" ";"...so,boleh la mula praktis menaip..mula2 tu mmg la slow..tp lelamu tu paham2 jerla..msti laju punya la...

= kat bawah ne ak ada link video ( dari Youtube ) =
- silalah klik -

# How to type faster #

# My Typing Speed #


~ harap maaf, berkemungkinan ayat2 yg aku tulis tu x sesuai @ x paham semasa dibaca ~ faham2 jerla, aku bukanya pandai sgt bab2 nk bercerita ne ~ apapun, [ Semoga Berjaya ] ~

* sharing is caring, practice make perfect *

Sunday, September 26, 2010

Saturday, September 18, 2010

Lima Hari Di Hari Raya Aidilfitri - 5 Syawal 1431H

* it's nothing to story *
- part five frm five -


ini pic raya yang terakhir..
sj ja x tulis apa2..xda idea..hehe..
suma post pict ne smpai raya kelima..
nk komen..?kat facebook pn boleh..
- > klik sini < -

Empat Hari Di Hari Raya Aidilfitri - 4 Syawal 1431H

* it's nothing to story *
- part four frm five -

























































ini pic raya keempat..tggu pict raya kelima lak..
sj ja x tulis apa2..xda idea..hehe..
suma post pict ne smpai raya kelima..
nk komen..?kat facebook pn boleh..
- > klik sini < -
Blog Widget by LinkWithin

A Borink day of my life

bezday aku

haha..sila berikan hadiah nanti..jgn lupa lak..bezday ak on 11st September..thn 2010 dh lps,tggu thn 2011 lak..