Borink

life is short, a luv story was wrong, wanna do u to hate me. but i can't, everything was wrong, all is my fault. it nothing left, juz let it be. borink . all about me is here .

My Luvly Famly


xkn nk view ja..??komen la sama

Wednesday, September 30, 2009

web yg anda harus lawati & join yahoo group

kat cni ak nk share apa yg slalu ak follow (group SIM) dan juga web2 yang harus dilawati..
---------------------------------------------------------------------------------
Yahoo Group Sahabat Interaktif Malaysia (SIM) bukan hanya sebuah Yahoo Group sosial sembang-sembang kosong. Ianya sebuah Jaringan Sosial yang saling lengkap melengkapi. SIM kini merupakan Yahoo Group rakyat Malaysia yang terbesar.

Apa buktinya ?

INI BUKTINYA :
(klik jer kat tulisan warna biru/bold utk link)

- SIM ada lebih 32,000 orang ahli ( Terkini 32847 ahli pada 30 September 2009, jam 10.32 pagi)

- SIM ada PORTAL sendiri di www.sim.org. my

- SIM ada Yayasan Pembangunan Nur Hikmah (YPN) untuk sama-sama kita jalankan kerja-kerja kebajikan

- SIM ada Koperasi Sahabat Interaktif Malaysia Berhad (KOSIM) , sebuah koperasi untuk sama-sama beroleh keuntungan

- SIM ada DIREKTORI PENGAJIAN AGAMA untuk mengetahui bila dan dimana anda boleh mendapat dan menambah ilmu agama

- SIM ada PETA SAHABAT untuk anda menghubungi sahabat-sahabat SIM diseluruh dunia bila anda berada disesuatu lokasi

- SIM ada PETA LOKASI untuk anda letakkan diatas peta lokasi perniagaan anda

- SIM ada DIREKTORI JUAL BELI untuk anda menjual apa saja barangan atau menawarkan apa saja perkhidmatan

- SIM ada EDAR LAGU tempat dimana sahabat-sahabat berkongsi lagu dan muzik

- SIM ada MAKLUMAT HARIJADI untuk anda catatkan tarikh jadi anda untuk peringatan kepada sahabat-sahabat yang lain

- SIM ada Kelab Mencari Jodoh untuk anda yang ingin mencari atau menambah pasangan

- SIM ada DIREKTORI PERNIAGAAN percuma untuk anda senaraikan perniagaan anda

- SIM ada Kelab Orang Bermadu (SIMADU) untuk membincangkan hal ehwal poligami

- SIM ada BONDAMAMA sebuah program bagi menyediakan pengasuh anak dari rumah

- SIM ada MangkukTingkat. com bagi menyediakan sajian halalan toyibba serta peluang surirumah memperolehi pendapatan

- SIM ada program KERJA DARI RUMAH (KDR) untuk anda mendapat pendapatan tambahan

- SIM ada SIMBAZA sebuah pasaraya masa depan untuk anda melakukan pelaburan dan beroleh keuntungan

- SIM ada Kelab Sukan & Rekreasi (KSRS) untuk anda terlibat dalam kegiatan yang sihat.

- SIM ada YPNet sebuah Jaringan Sosial ala MySpace & Friendster

- SIM ada SIM Tuition sebuah sistem e-Learning untuk sistem pembelajaran yang berkesan

- TERKINI DI SIM ada Majalah PRIHATIN .... jom tengok !!

Banyaknya....!!!!

Bukankah SIM sebuah jaringan sosial yang saling lengkap melengkapi ? Apa lagi yang anda perlukan ?

Kami buka peluang kepada anda untuk terlibat dan melakukan apa yang anda suka. Ada kebajikan, ada peluang berniaga, ada peluang meningkatkan jatidiri, ada peluang untuk jadi kaya.

Cumanya ... adakah anda telah merebut peluang tersebut ????

Jika ianya sebuah group yang banyak memberi manafat mengapa anda tidak menjemput rakan-rakan anda untuk menyertai SIM. Masih dibuka penyertaannya , tak payah bayar apa-apa pun. Ianya PERCUMA SEUMUR HIDUP

Bagaimana ?

Hanya perlu hantar satu email kosong kepada
SahabatInteraktif- subscribe@ yahoogroups. com
---------------------------------------------------------------------------------
selain dari group ne..web ne gak ak slalu buka.
(klik jer kt gmbr utk link)

.: web SIM :.

.: web SIMBAZA, utk bisnes :.

.: web utk tolog ank2 yatim :.

office stress

jgn dok wat mcm ne la kt opis..nt x pasai2 kena buang kja..dah la payah nk cari kja la ne..bak kata Nabil Raja lawak ; Lu Pikir Lah Sendiri .. jgn la dok sshkn diri sndri n fmly.. hua hua hua ...



mcm2 vdeo

:: iklan keropok ::

:: cara mudah nk lipat baju ::

:: masakan sedap ::

Tuesday, September 29, 2009

sharing is caring


kat cni ak nk sharing la ckit blog2 @ web2 yg ak slalu donlod muvee, software, edit gmbar, widget, tab gitar & speedtest taip.
dan klu prasan, ak dah da wat link2 direct ke tmpt tuk donlod tu mcm pict kt bwh ne.

---------------------------------------------------------------------------------
.: donlod muvee :.
---------------------------------------------------------------------------------

utk nk donlod muvee, sila klik link2 kat bwh ne.
::::::::
::::::::
::::
cara mendonlod amatlah mudah.jika pilih 1 cita,tp ada byk link maka suma link tu kna la di klik & donlod suma file tu.ini krn suma file tu telah di split.

-:: software yg diperlukan ::-
slps donlod suma file muvee tu, software/program kt bwh ne adalah diperlukn coz perlu extract/join kembali file yg tlh di split kn oleh si pengupload.

.: tuk extract/join file muvee ak guna 7zip :.
link tuk donload :

.: ataupun tuk join ble guna software ne HJSPLIT :.
link tuk donload :

.: utk nk donlod muvee ne dgn cepat (mcm guna uTorent) ak guna software/program Internet Download Manager :.
utk mklumat lanjut :
link tuk donload :
---------------------------------------------------------------------------------
.: tuk donlod software :.
---------------------------------------------------------------------------------

utk cari software ak slalu gunakan web spt kt bwh ne (klik jer).wlupun masih byk web laen,ak slalu gak gna yg ne..
link tuk donload :
link tuk donload :
---------------------------------------------------------------------------------
.: tuk nk edit gmbar :.
---------------------------------------------------------------------------------

web ne sng klu nk edit gmbr..mcm guna adobe photoshop la gak..tp ak ingt 2 web ne ja..huhu..rasanya bg yg x reti guna adobe photoshop tu guna ja la web ne..
link tuk donload :
link tuk donload :
---------------------------------------------------------------------------------
:. donlod mp3 :.
---------------------------------------------------------------------------------

klu nk donlod mp3 ak slalu guna blog ne ja..mcm2 lagu & sntiasa update..klu nak tau blog2 laen tuk donlod muvee, dlm blog ne dah sedia ada link2 tu.
link tuk donload :
---------------------------------------------------------------------------------
.: widget :.
---------------------------------------------------------------------------------

ne antara beberapa web yg ak guna tuk cari widget utk digunakan dlm blog ak ne..web yg laen ak lupa gak..huhu..
link tuk donload :
link tuk donload :
---------------------------------------------------------------------------------
.: cari tab/chord gitar :.
---------------------------------------------------------------------------------


ne web paling aku suka tuk cari tab/chord guitar..juga tuk cari tab dlm bntuk file 'gp' pn mudah..wlupun ak x pandai sgt maen @ cari sndri tab guitar, ak maen gak n cari ja tab dlm web2 ne.
link tuk donload :
link tuk donload :
---------------------------------------------------------------------------------
.: speedtest :.
---------------------------------------------------------------------------------

web ne sj ja klu nak uji kelajuan kita menaip..xpayah nk donlod2..klik ja kat bwh ne..tp kna da internet la tuk guna coz ne bukan software..try la klu brani..huahuahua...
link tuk try :

Aku nak cuti Sebulan


hmm..dah blk Putrajaya ne hati ak masih x tenang..asyik pk kn ayh yg masih lg berada di wad..utk makluman suma, ak da apply Cuti Separuh Gaji selama 30 ari tuk jga ayh..hope diluluskan la..dlm perancangan ak blk 5/10 - 3/11/09..kt bawah ne ada cnth surat yg ak wat tuk mohon cuti ne..tatau la btul ke x,tp dah htr ke boss,dia kata nk sokong..tgu kelulusan ja la dari admin JPA n JPM....

---------------------------------------------------------------------------------
.: cnth surat permohonan :.
---------------------------------------------------------------------------------
Tuan,

PERMOHONAN CUTI SEPARUH GAJI SELAMA 30 HARI KERANA MENJAGA BAPA YANG SAKIT

Dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk.

2. Saya seperti nama tersebut di atas ingin memohon kebenaran cuti separuh gaji daripada pihak tuan memandangkan terdapat beberapa masalah yang terpaksa saya hadapi. Saya ingin memohon cuti ini dari 5hb Oktober 2009 hingga 3hb November 2009. Setelah merujuk dan memahami kandungan dalam Perintah Am 13 Bab C mengenai Cuti Separuh Gaji, ada dinyatakan bahawa dalam perenggan ini boleh di beri atas sebab- sebab kesihatan sanak saudara yang rapat sahaja ( Lampiran D7 PP Bil .9/91).

3. Permohonan cuti ini adalah atas alasan-alasan seperti berikut:-
i. Saya adalah anak bongsu dari dua beradik dalam keluarga, selain saya hanya ibu dan abang sahaja yang menjaga bapa di hospital. Abang pula telah berkahwin dan tinggal dengan keluarga mertua. Ini agak sukar bagi beliau untuk terus menjaga bapa kerana beliau sendiri terpaksa menjaga keluarga beliau termasuk mertua.
ii. Apabila abang saya bekerja, ibu terpaksa ganti menjaga bapa seorang diri dan beliau sukar untuk berulang alik dari rumah ke hospital kerana tidak ada siapa untuk menghantar beliau. Beliau juga dalam kaeadaan kurang sihat.
iii. Sekarang saya tinggal di Putrajaya, apabila bapa selalu memanggil atau menyebut nama saya dan beliau ingin berjumpa dengan kadar segera, ini menjadi masalah untuk saya berulang alik dari Putrajaya ke Perlis kerana dengan menaiki kenderaan awam akan memakan masa selama lapan jam.
iv. Setelah pulang bercuti hari raya, keadaan bapa masih tidak betul-betul sihat lagi dan masih berada di wad, serta masih perlu lakukan hemodialisis untuk membuang toksid dari dalam darah. Selain itu, beliau langsung tidak dapat bangun dan ini memerlukan kami (ibu dan anak-anak) untuk membantu beliau memakai lampin, mengelap badan dan sebagainya.
v. Jika saya tidak bersama ibu dan abang untuk menjaga bapa, tiada siapa lagi yang akan menjaga beliau. Saya tidak mahu menyesal kemudian hari jika saya tidak dapat menjaga bapa sepanjang beliau sakit dan sudah tiba masa untuk saya membalas budi bapa yang menjaga saya sejak dari kecil.

4. Untuk makluman, bapa saya telah dimasukkan ke Unit Rawatan Jantung (CCU) pada 4hb September 2008 dan hampir seminggu tidak sedarkan diri. Kemudian beliau telah ditukarkan ke wad kelas empat pada 15 hb September 2008. Pada 28 hb September 2008 beliau sekali lagi telah ditukarkan ke wad kelas satu dan masih berada di hospital sehingga tarikh surat ini dikeluarkan. Bersama-sama ini saya sertakan salinan pengesahan kemasukkan wad seperti di Lampiran A dan Lampiran B.

5. Kerjasama daripada pihak tuan amatlah saya harapkan dan didahului dengan ucapan terima kasih.

Sekian.

Yang Benar

SHAHRIZAL BIN SHAHARUDIN
PT(I)A5
---------------------------------------------------------------------------------
.: ne lak surat pengesahan masuk wad :.
---------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------

Sebelum dan Semasa dan Selepas raya

:: Sebelum raya ::

mcm besa la..blk kja dulu 4 ari kendian baru blk kg..lg pun nk kna jaga ayh kn..
mesa nk blk (18/9) tu pg2 buta ak amik taxi..dlm kul 4.30am driver pickup ak kt umh..mahal gila depa cas tmbg..RM95.00..mahal ooo..
then flight ak mcm besa la..kul 7.15am..yg x best lg,bila dh nk sampai (dlm beberapa km lg/dekat sgt dgn) airport a/star t'jd la 1 mslh..kpl tebang x boleh nk landing lak..kabus terlalu tebal..arghh..then depa ronda2 dulu kedah,masih x boleh landing..maka terbang lak ke penang..kt penang ne depa isi minyak dulu & rest dlm sejam..kendian baru terbang blk ke a/star dlm 15minit ja..
dah smpi,spupu amik ak..blk umh maklang,tdo jap..tp dlm kul 6 pm gak bgun..buka posa kt umh maklang then dlm kul 8.30pm famly mklang htr ak blk Perlis (hospital tuk jumpa dgn ayah)..
so,hari2 sblm raya just jga ayh ja kt hospital..
:: Semasa raya ::

tak meriah raya thun ne apabila ayh masih kat hospital..
pg raya dari hspital blk umh dgn mak..kendian kami p smbhyg raya..pas smbhyg p ke kubur tokwan,then beraya ke umah sedara (sebuah ja,malas dah nk p umh org laen,kpla hnya pk ayh ja)..pas beraya,kami terus ke hspital tuk jumpa dgn ayh..so,semasa raya a.k.a pg raya a.k.a raya fmly ak thn ne kt Hospital Kangar..tp ak dpt gak duet raya dlm RM10.00..hehe..syukur..
:: Selepas raya ::

tme ne ak masih ada kt kg..masih menjaga ayh...on 25/9 cukup sebulan ayah kat Hospital Kangar..
sedih rasanya pas raya ne ak nk kna blk ke Putrajya..ak masih x puas nk blk jaga ayh..masa hari last (27/9) jga ayh,ptg tu ak dah nk blk kg..flight delay lg..kul 6.35pm..hmmm..
mesa masih kt hspital..mesa ak salam n kucup dahi ayh,,ayh menangis bila ak dah nk blk ke Putrajaga..ya Allah..ak pun sedih mesa tu..tp ak xnk tunjuk kta ak sedih..ayh lak menangis betul2 mesa ak nk blk tu..
ya Allah..kuatkanlah semangat ak tuk menempuh hari2 mendatg..pulihkanlah ayh ak spt sediakala..

Thursday, September 17, 2009

this blog..


so,rasanya blk kg nt xsempat la nk update blog ne..apapun..kita jumpa lepas raya..InsyaAllah..

Ayah..Moga Cepat Sembuh

Hari Keempatbelas - 17.09.2009
Alhamdulillah..td cll mak tnya ttg ayh..syukur kehadrat Illahi.,mak kata ayh dah smakin ok..jantung ok,tekanan darah ok,paru2 ok..tp berkenaan dianogsis kt buah pinggang ayh tu tatau la masih kna wat lg or x..hope dah xkna wat dah..mesa cll td sempat la ckp dgn ayh..cuma ayah masih rasa ngantuk coz kesan ubat yg ayah makan masih ada..overall,ayah dah smakin sihat..
Ayah,sok kita dah boleh jumpa tau..pg2 lg dah nk blk kg..insyaAllah dlm tghari tu dpt la kita jumpa..lgpun cuti ne lama gak..
Ayah,kami doakan ayah segera sembuh spt sediakala..kami suma sygkan ayah..jumpa sok yer ayah..AMIN..

Esok Hari..18.09.2009


hmm...sok pg2 buta lg dlm kul 4 ingat nak kena bgun dah..maklumla..ak kan nk balik kg pg ne..best ooo..blk kg smbut raya dengan famly..

maka..terpaksalah ak tinggalkan Putrajaya yg ak syg ne..huhu..ak kan kja kat Putrajaya..nk blk kg mstila ak kna tinggalkan Putrajaya ne..

blk kg pun x jauh mana..Perlis ja negeri ak..klik sini..mengikut perancangan ak, ak blk kg dari 18hb hingga 27hb Sept 09..lama gak la..mmg syok abes blk kg lama2..lg pun ak nk jga ayah ak sama..elokla ak blk lama pun..

so,dlm kul 4:30am ak kna cll taxi..sbbnya ak nk ke eport la @ LCCT..kan ak nk blk kg pg2 buta ne..apapun,kna mkesure kuaq dlm kul 4:30am ++...xble lebih dari kul 5:00am..

.. flight ak .. klik sini..
18hb - KUL-AOR - AK 5250 - 7:15am
27hb - AOR-KUL - AK 5253 - 5:40pm

jgn ak bgun lewat dah la..klu x,mampuih ak..msti t'lepas flight..dah la suma pengankutan awan tiketnya dah abes..

cantik kan Putrajaya ne..??

so,dikesempatan ini sekali lg ak nk wish SLMT HARI RAYA kpd suma yg knl ak..ampun dan maaf di pinta..minta halalkan mkn minum ak..
.: smpai jumpa lg 27hb Sept. 2009 :.
Blog Widget by LinkWithin

A Borink day of my life

bezday aku

haha..sila berikan hadiah nanti..jgn lupa lak..bezday ak on 11st September..thn 2010 dh lps,tggu thn 2011 lak..